logo Tubantia

Over Tubantia

De eerste editie van de Tubantia verscheen in 1872. De huidige krant ontstond in 1997 uit een fusie tussen de dagbladen Twentsche Courant en Dagblad Tubantia. Tubantia is een echte regio krant die verschijnt in zeven verschillende regio edities. Het verspreidingsgebied ligt rond Enschede, Hengelo, Almelo, Oldenzaal, Reggestreek en de Achterhoek.

Naast het nieuws uit de eigen buurt, brengt Tubantia ook uitgebreid het nationale en internationale nieuws. De krant besteedt verder veel aandacht aan sport, de (top-) sport uit de eigen regio (FC Twente, Heracles) komt ruimschoots aan bod, naast het laatste nieuws en beschouwingen uit de nationale en internationale sportwereld.

Tubantia kent maar liefst drie abonnementsvormen, van de complete gedrukte editie met in het weekend het &Magazine thuisbezorgd, tot een volledige digitale versie inclusief ‘’Topics’’, de revolutionaire digitale krant ‘’op maat’’.

 • testimonial

  De Tubantia informeert mij op een objectieve manier en geeft mij het relevantie nieuws in zowel de regio als wat er landelijk gebeurt.

  Anja (49), Grafisch vormgever

 • testimonial

  Ik lees de Tubantia al jaren en is voor mij het rustpunt in de ochtend tijdens het ontbijt. Ik ben graag op de hoogte van wat er om mij heen in de wereld gebeurt, maar vooral ook wat er in de buurt aan de hand is. 

  Jacqueline (42), Gastvrouw in de kerk

 • testimonial

  We willen op de hoogte blijven van het landelijke maar ook zeker van het regionale nieuws. Daarvoor is TC Tubantia het aangewezen medium.

  Arnold (68), gepensioneerd

de krant van vandaag

De krant van vandaag

Wilt u deze krant vandaag al helemaal lezen?
Word nu abonnee, maak uw login aan en lees vandaag al op uw PC. Of download de app en lees direct overal op uw smartphone of tablet!